Young Talent

MapsTell De Wereld van Verschil – Young Talent

Voor jongeren van 10 tot 17 jaar

Eindelijk: de Wereld van Verschil komt naar het onderwijs! Speciaal voor jongeren van 10 tot 17 jaar is de Wereld van Verschil omgetoverd tot een kleurrijk, eenvoudig en begrijpelijk landschap.

De wereldkaart, waarin honderden metaforen en woordgrapjes zijn verwerkt, neemt jongeren op een speelse, interactieve en veilige manier mee in relevante en actuele thema’s rondom gedrag, persoonlijke ontwikkeling en burgerschap. De reis leidt tot zelfinzicht en wederzijds begrip.

Samen gedrag ontdekken

Volgens het principe van ontdekkend leren ontdekken de leerlingen samen gedrag en komen we met elkaar in gesprek over gedrag, de identiteit, diversiteit, groepsgedrag, eigen ontwikkeling en faalangst.

De Wereld van Verschil YoungTalent prikkelt de fantasie en biedt een veilige leeromgeving waarin jongeren zich kunnen ontwikkelen in hun sociale vaardigheden, het empathisch vermogen, het nemen van verantwoordelijkheid en samenwerken met anderen.

Waarbij altijd centraal staat: er is geen goed of fout in de Wereld van Verschil. We plaatsen jongeren niet in hokjes, maar laten hen zelf ontdekken hoe mensen van elkaar verschillen, hoe ieder mens uniek is en hoe ontzettend leuk dat is.

De kaart

De nieuwe kaart van Maps Tell is overzichtelijk en grappig. Op de vloermat van negen vierkante meter gaan de leerlingen en studenten aan de slag en vinden ze hun eigen plekje. Ze ontdekken gaandeweg waarom ze zich op hun eigen manier gedragen en vertellen dat hopelijk ook aan elkaar. Ze ervaren dat hun gedrag OK is, ook wanneer dat anders is dan dat van anderen.

Hoe ziet jouw gedrag er uit wanneer je met anderen bent en hoe doe je wanneer je alleen bent? Zo leren ze de kaart, zichzelf en anderen steeds beter kennen.  Dat geeft prachtige, nieuwe kansen in de klas.

Praktisch

Het vraagt veel aandacht om op sociaal en emotioneel vlak bezig te zijn in de klas. Daarom is het erg belangrijk om deze les samen met de leerkracht te doen. Een voorgesprek om elkaar te leren kennen is daarbij onmisbaar.

Wil je werken aan meer begrip voor elkaars gedrag in de klas en wil je dat de leerlingen en studenten meer van zichzelf laten zien? Ik vertel je er graag meer over!

MapsTell De Wereld van Verschil – Young Talent

MapsTell De Wereld van Verschil – Young Talent