Gratis ontwikkeladvies en loopbaancoaching via ‘STAP-budget’

Werkzoekenden, werknemers, flexwerkers, zzp’ers en  Erkend loopbaanprofessionalondernemers; iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan een gratis ontwikkeladvies aanvragen.

  • Er is maar één eis: het geldt voor iedereen met een opleidingsniveau tot en met MBO2.
  • Dat betekent dat je mee kunt doen als je basisonderwijs, vmbo, mbo 1/ mbo entree of mbo 2 hebt afgerond, of als je geen opleiding hebt afgerond.

Het enige wat je hoeft te doen om er aan deel te nemen, is je aan te melden bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur.

De loopbaanadviseur regelt het traject, vraagt subsidie aan via de regeling ‘STAP-budget’ en handelt de administratie verder voor je af.

Hoe ziet zo’n traject eruit?

Het subsidietraject is er op gericht je stil te laten staan en na te laten denken over jouw loopbaan. En met een verplichte online arbeidsmarkt-test krijgt elke deelnemer een reëel beeld op de toekomst van de huidige baan en/of op de toekomst van mogelijke andere functies.

Zo krijg je inzicht in jouw positie op de arbeidsmarkt en kun je je kansen vergroten.

  • Het traject start met een intake en een digitale arbeidsmarkt-test.

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar, bespreken we waarom jij gebruik wilt maken van het ontwikkeladvies en waar je vooral behoefte aan hebt of nieuwsgierig naar bent. We spreken ook alvast een (grove) tijdsplanning af.

De test geeft een breed beeld van jouw kennis, vaardigheden, competenties, houdingsaspecten, drijfveren en leervermogen en brengt jouw arbeidsmarktpositie in kaart. Je profiel wordt gematcht met het profiel van kansrijke arbeidsmarktmogelijkheden zodat je zicht krijgt op waar voor jou kansen liggen.

  • 4 uur Ontwikkeladviesgesprekken

In deze gesprekken gaat het over jou en jouw persoonlijk loopbaanprofiel.

De gesprekken, waarin we uiteraard ook de uitkomsten van je test bespreken, hebben tot doel inzicht te krijgen in jouw situatie op de arbeidsmarkt, op wie je bent, wat je kunt en vooral ook wat je wilt.

Ik maak werk van jouw sollicitatie, cv, netwerk en LinkedIn.

Afhankelijk van jouw wensen en behoeften kunnen we bespreken wat voor functies bij je kunnen passen, we kunnen vacatures zoeken, je netwerk verstevigen of jouw meerwaarde vertalen naar een CV, brief en/of je LinkedIn profiel. Daarnaast is er ruimte voor al je vragen met betrekking tot zo’n beetje alles wat met je loopbaan en solliciteren verband houdt.

  • Ontwikkelplan

Hierin worden kort en bondig een aantal acties beschreven die je op korte of wat langere termijn kan inzetten om te werken aan jouw positie op de arbeidsmarkt.

Aanmelden

Wil je gebruik maken van een gratis coachingtraject via de ‘STAP-budget’-subsidie?

Als je je gegevens invult, meld ik je aan bij de regeling. Daarna neem ik contact met je op voor een intake en vraag ik de arbeidsmarkt-test voor je aan.

Het traject is vanaf 1 april 2022 aan te vragen. De laatste keer dat trajecten als deze werden aangeboden, waren alle 55.000 plaatsen binnen een week ingevuld. Ook nu is de verwachting dat er veel vraag naar de trajecten zal zijn.

Meld je dus snel aan. Het zou jammer zijn als je net te laat bent voor dit gratis ontwikkeladviestraject. Als je je nu aanmeldt, zorg ik ervoor dat ik direct jouw plek reserveer.