Gratis ontwikkeladvies en loopbaancoaching via ‘NL leert door’

Werkzoekenden, werknemers, flexwerkers, zzp’ers en  Erkend loopbaanprofessionalondernemers; iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan een gratis ontwikkeladvies aanvragen.

Het enige wat je hoeft te doen om er aan deel te nemen, is je aan te melden bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur.

De loopbaanadviseur registreert het traject, vraagt subsidie aan via de regeling ‘NL leert door’ en handelt de administratie verder voor je af.

Hoe ziet zo’n traject eruit?

Het doel van het ‘NL leert door’ subsidietraject is om jou een ontwikkeladvies te geven waarmee je inzicht krijgt in je positie op de arbeidsmarkt en om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

  • Het traject start met een intake en een digitale arbeidsmarktscan.

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar, bespreken we waarom jij gebruik wilt maken van het ontwikkeladvies en waar je vooral behoefte aan hebt of nieuwsgierig naar bent. We spreken ook alvast een (grove) tijdsplanning af.

De scan geeft een breed beeld van jouw kennis, vaardigheden, competenties, houdingsaspecten, drijfveren en leervermogen en brengt jouw arbeidsmarktpositie in kaart. Je profiel wordt gematcht met het profiel van kansrijke arbeidsmarktopties zodat je zicht krijgt op waar voor jou kansen liggen.

  • 4 uur Ontwikkeladviesgesprekken

In deze gesprekken gaat het over jou en jouw persoonlijk loopbaanprofiel.

De gesprekken, waarin we uiteraard ook de uitkomsten van je scan bespreken, hebben tot doel inzicht te krijgen in jouw situatie op de arbeidsmarkt, op wie je bent, wat je kunt en vooral ook wat je wilt.

Ik maak werk van jouw sollicitatie, cv, netwerk en LinkedIn.

Afhankelijk van jouw wensen en behoeften kunnen we bespreken wat voor functies bij je kunnen passen, we kunnen vacatures zoeken, je netwerk verstevigen en activeren of jouw meerwaarde vertalen naar een CV, brief en/of je LinkedIn profiel. Daarnaast is er ruimte voor al je vragen met betrekking tot zo’n beetje alles wat met je loopbaan en solliciteren verband houdt.

  • Ontwikkelplan

Hierin worden kort en bondig een aantal acties beschreven die je op korte of wat langere termijn kan inzetten om te werken aan jouw positie op de arbeidsmarkt.

Aanmelden

Wil je gebruik maken van een gratis coachingtraject via de ‘NL leert door’-subsidie?

Als je je gegevens invult, meld ik je aan bij de regeling. Daarna neem ik contact met je op voor een intake en vraag ik de arbeidsmarktscan voor je aan.

Het traject is vanaf 1 december aan te vragen. De 22.000 trajecten die in augustus beschikbaar kwamen, waren binnen 1 maand (!) vergeven. Ook nu is de verwachting dat er veel vraag naar de trajecten zal zijn.

Meld je dus snel aan. Het zou jammer zijn als je net te laat bent voor dit gratis ontwikkeladviestraject. Dat kan nu al; als je je nu aanmeldt, zorg ik ervoor dat ik op 1 december jouw plek reserveer.