Outplacement

Outplacement is een dienstverlening waarbij werkgevers ondersteuning bieden aan ontslagen werknemers bij het vinden van een nieuwe baan.

Een werkgever is wettelijk niet verplicht een outplacementtraject aan te bieden aan werknemers. Goed werkgeverschap is wel wettelijk verplicht. Een outplacementtraject kan hieronder vallen als de situatie zich hier voor dient. Outplacement wordt vaak gekozen bij geschillen als;

  • een arbeidsconflict dat niet opgelost kan worden;
  • reorganisatie en wanneer je vastloopt in je carrière.

Tijdens een outplacement traject onderzoek je samen met een coach wat jouw nieuwe droombaan wordt. Daarnaast versterk je jouw positie op de arbeidsmarkt, aangezien je in kaart brengt wat jouw sterke punten zijn en je werkt aan jouw ontwikkelpunten.

Outplacement

Tijdens een outplacement traject onderzoek je samen met een coach wat jouw nieuwe droombaan wordt. Daarnaast versterk je jouw positie op de arbeidsmarkt, aangezien je in kaart brengt wat jouw sterke punten zijn en je werkt aan jouw ontwikkelpunten.

1 Verwerking van ontslag

Wanneer je ontslagen wordt kan dit vervelende gevoelens oproepen. Het kost tijd om hier overheen te komen en om te leren omgaan met gevoelens als woede, onzekerheid of vertwijfeling.

2 Persoonlijke ontwikkeling

Wanneer je het verlies van je baan hebt verwerkt en de negatieve gevoelens worden ingeruild voor motivatie en kracht, zal je samen met je outplacement coach in de volgende fase focussen op je persoonlijke ontwikkeling.

3 De zoektocht naar een baan

In deze fase van outplacement traject zal je samen met je coach gaan ontdekken wat voor soort werk je wilt gaan doen, bij welk bedrijf en welke mogelijkheden er zijn.

4 Ondersteuning en begeleiding

In de laatste fase van het outplacement traject zal de outplacement coach je ondersteunen in het vinden van een nieuwe baan.

Persoonlijke begeleiding vanuit een ervaren organisatie

Outplacementtrajecten voer ik uit namens GORT outplacement.

Op mijn GORT profielpagina vind je alle informatie en kun je direct een gratis oriëntatiegesprek plannen. Net zo makkelijk is het om rechtstreeks contact met mij op te nemen; ook zo kunnen GORT Outplacement en ik snel iets voor jou betekenen.

Ben ik de Outplacement loopbaancoach die je zoekt?

  • Ik geloof er in dat iedereen kwaliteiten heeft en laat zien. Maar misschien is het voor jou wel zo ‘gewoon’, dat je het bij jezelf niet herkent. Laten we samen onderzoeken wie je bent, waar je voor staat, wat jouw meerwaarde is en waar je naar toe wilt.
  • Meer dan 25 jaar ervaring met sollicitanten, solliciteren, cv’s en sollicitatiebrieven, zowel vanuit de kant van werkgever, recruiter als loopbaancoach.
  • NOLOC Gecertificeerd Register Loopbaanprofessional
  • Diploma Practitioner Coachopleiding (EMCC/NOBCO gecertificeerde opleiding)
  • Gecertificeerd Mapstell Guide & Coach
  • Gecertificeerd DISC en Drijfveren specialist
  • Plezier! Positief! Power!

Gratis oriëntatiegesprek voor Outplacement