Sollicitatiealfabet - SSwitch…

Na 30 jaar bij de bank hield het werk daar op. En daarbuiten heeft het nooit bestaan. Succes met solliciteren!

Ze keek me niet al te vrolijk aan. “Want wat moet ik nou?”, vroeg ze. En voordat ik iets kon zeggen, voegde ze daar aan toe: “Dat wordt natuurlijk niks zo, dit is echt kansloos”.

kansloos

Kansloos is het gelukkig nooit! Ik snap wel dat het zo voelt, zeker als je na 30 jaar tegen die hoge berg van solliciteren aankijkt.

Ik kon haar vrij snel wat geruststellen. Want haar situatie is niet uniek. Er zijn meer mensen die lang ergens hebben gewerkt en – al dan niet gedwongen- een switch maken naar iets anders.

En dat haar werk buiten haar werkgever niet bestaat? Onzin!

kwaliteit

Natuurlijk is het zo dat een specifieke aanvraag van een specifieke klantengroep die je verwerkt in een specifiek systeem op basis van specifiek beleid ergens anders ‘anders’ is. Maar de kwaliteit die je inzet (en dat doe je al 30 jaar, dus je loopt over van ervaring) kun je ook op andere terreinen inzetten. Je levert altijd kwaliteit, stelt vragen waarmee je snel tot de kern komt, je communiceert zodanig dat klanten graag bij jou terugkomen als ze een oplossong zoeken, je kunt hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden, daarmee een structuur neerzetten waar je collega’s heel blij mee zijn en nog veel meer!

vertellen

Je kunt zo veel! Ik zeg het altijd maar zo: al die kwaliteiten van je heb je ‘toevallig’ lang ingezet bij dit bedrijf of in die branche, maar dat kun je ook echt ergens anders. Je hoeft het alleen maar te vertellen.

Als je een switch maakt, ‘moet’ je dat zelfs vertellen. Want doe je het niet, dan zien we alleen die specifieke aanvraag van een specifieke klantengroep die je verwerkt in een specifiek systeem op basis van specifiek beleid dat nergens bestaat.

Levert dat je iets op? Nee; je zou bijna zeggen dat dat kansloos is……

Groeten,

Vincent

Het sollicitatie alfabet wordt gevormd door zesentwintig blogs; elke twee weken één zodat aan het eind van het jaar alle letters voorbij zijn gekomen. Elke letter staat voor een activiteit, aspect of aanname die samenhangt met jouw sollicitatie, of met de loopbaanontwikkeling van jouw medewerkers.

www.zichtopinzicht.nl/sollicitatiealfabet

Vond je dit artikel waardevol? Ik vind het leuk als je me dat laat weten door middel van een reactie. En om elkaar te versterken, mag je me uiteraard altijd een uitnodiging sturen om te linken ;-)

Vincent Kuyvenhoven, van Zicht op Inzicht, maakt werk van je sollicitatie, CV, netwerk en LinkedIn door middel van workshops, trainingen (ook online) en persoonlijke begeleiding aan werkzoekenden en organisaties die hun personeel willen ondersteunen bij het vinden van een passende baan.

#solliciteren #cv #curriculumvitae #netwerken #linkedin #sollicitatiealfabet