Morgen. Morgen ga ik beginnen. Vandaag nog niet. Geen tijd immers. Eerst goed weten hoe ik het ga doen, dat ook. En het is druk op m’n werk. De kinderen zijn nog jong en vragen aandacht en tijd. Het is beter nog even te wachten. Morgen doe ik het. 

Morgen werd uitstel, afstel lag voor de deur en ook steeds meer voor de hand. Morgen werd later.

Toch schreef ik me in voor seminars; 365dagensuccesvol en verschillende op het gebied van social media. Die bleken niet te gaan over Facebook en Twitter, maar over luisteren naar je klant, verscherpen van je aanbod, uitgaan van je eigen kracht. Ze gingen allemaal uit van actie.

Later bleek al lang begonnen. Sterker nog: mijn ‘morgen’ was begonnen. Het bleek een zonnige ochtend te zijn. Ik schreef me in voor webinars (een aanrader), werd naar inspirerende youtube-filmpjes geleid, boekte steeds vaker een Seats2Meet-locatie en flexplek, sprak met mensen over later, morgen en vandaag, stond als CV-dokter op grote banenbeurzen en ‘plotseling’ ontwikkelde ik mijn eigen workshops.

Ik prikte een datum, deelde die via LinkedIn en voor ik het wist zat mijn workshop vol. Zes energieke en enthousiaste mensen sloten samen met mij heel tevreden de eerste versie van “Solliciteren. Hoe werkt het eigenlijk?” af.

Workshop twee en drie volgden, workshop vier zat vol. Ik hield contact met geïnteresseerden en deelnemers, kreeg contact met een Business Coach. Via LinkedIn werd ik gevraagd om een training Netwerken en via-via om een training Teambuilding te geven. Allemaal leuk! Ook allemaal goed? Nee, ik heb wel wat geleerd… Over trainen, over materiaal verzamelen, over wat groepsgrootte doet en over mezelf. Energie, enthousiasme en inspelen op wat er allemaal uit de groep komt, werd veelal als positief gezien, maar ook wel als chaotisch en als voornaamste oorzaak van een te vol en uitgelopen programma. Morgen mee aan de slag? Nee: vandaag!

‘Morgen’ is iets van vroeger. De toekomst is nu. Nu geef ik workshops en geef ik training over solliciteren, netwerken, over jezelf, je CV, over hoe je social media voor je kunt laten werken bij het solliciteren en hoe bedrijven social media in kunnen zetten.

Wacht jij tot morgen om grote stappen vooruit te maken met je CV, je netwerk en je sollicitaties? Je nieuwe baas is al naar je aan het zoeken! Doe het vandaag!