Welkom bij Zicht op Inzicht

Lang geleden ben ik begonnen met praten; in de loop der jaren heb ik geleerd te luisteren.

Het is de basis van mijn werkervaring. Aanvankelijk commercie en sales, later arbeidsbemiddeling van vooral HBO’ers en WO’ers. Het is heel goed om te weten wat je wilt. Ik ben echter vooral benieuwd naar het ‘waarom’​. Daarbij draait het in mijn ogen niet om vertellen, maar om vragen.

Ik heb met mensen aan tafel gezeten die na afloop van het sollicitatiegesprek blij waren te hebben ontdekt dat ze solliciteerden naar een plek die hen niet paste, of (her)ontdekte dat ze niet gelukkig waren in het werk dat ze deden. Dat het tijd werd voor iets nieuws.

Juist deze gesprekken maakten mij blij. Ze hebben me de richting gegeven mij te verdiepen door middel van de HBO-opleiding coaching. Begin 2011 heb ik ‘Zicht op Inzicht’​ opgericht. Daarmee geef ik trainingen, workshops en coaching die zorgen voor verandering. Mede door een open benadering en een gezonde nieuwsgierigheid heb ik al veel mensen en organisaties mogen helpen.

Mijn slogan is Plezier! Positief! Power!
Ik maak werk van jouw sollicitatie, CV, netwerk en LinkedIn, werk voor bedrijven die bijvoorbeeld ‘boventallig’ personeel willen ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan of een ontwikkeltraject, ik zorg er samen met jou voor dat je loopbaan een boost krijgt en ik geef inzicht in het voorkeursgedrag op goede en slechte dagen van jou en dat van je collega’s.

Ik ben Noloc gecertificeerd Register Loopbaanprofessional, heb mijn diploma van de door NOBCO/EMCC gecertificeerde opleiding Practitioner Coachopleiding, ben gecertificeerd MapsTell Guide en Coach en ben gecertificeerd DISC en Drijfveren specialist.

Wil jij echt werk maken van je sollicitatie, loopbaan of gedrag?
Ik help je er graag bij!

Zullen we een afspraak maken?

Alles over solliciteren

Wil je of moet je op zoek naar een nieuwe baan? Zowel groepsgewijs als individueel biedt Zicht op Inzicht je trainingen, workshops en begeleiding waarmee jouw sollicitaties, CV, netwerk en LinkedIn grote stappen vooruit maken. Ik luister als coach, kijk met het oog van een voormalig recruiter, stel je veel vragen en vind jou belangrijker dan de baan of banen die je hebt gehad. Zo zorg ik er voor dat jij met meer vertrouwen en beter resultaat solliciteert.

Loopbaan

Zicht op Inzicht begeleidt zelf of via partners waar ik al jaren mee samenwerk individuen en organisaties op het brede terrein van ‘de loopbaan’. Als loopbaancoach onderzoek ik samen met jou of jouw medewerker hoe je loopbaan een nieuwe boost kan krijgen. Via 2e spoor, UWV Werkfit maken, UWV Naar werk en outplacement trajecten begeleid ik jou, jouw medewerker of cliënt terug naar de arbeidsmarkt en/of passend werk.

MapsTell – De Wereld van Verschil

Mensen zijn leuke maar complexe wezens. Met de een kun je het direct goed vinden, met de ander lukt het maar niet elkaar te begrijpen. ‘De Wereld van Verschil’ zet jou (en als je wilt ook jouw team) letterlijk op de kaart. De namen van de steden, rivieren, bergen en zeeën vertellen van alles over hoe je je gedraagt op goede en slechte dagen, hoe anderen jouw gedrag ervaren en waar jouw valkuilen en uitdagingen liggen. Je leert jezelf daardoor (nog) beter kennen en anderen echt begrijpen! Het mooie is: het nodigt uit tot een gesprek. En dat geeft inzicht, begrip en betere onderlinge communicatie.

Workshops en trainingen

Naast individuele trajecten verzorgt Zicht op Inzicht workshops en trainingen op het gebied van solliciteren, loopbaan en gedrag. Met name voor het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven. Samen aan de slag om met en van elkaar te leren.

Wat kan ik voor je betekenen?

Je vindt uiteraard veel meer informatie op deze website. Maar als je eerder vragen hebt, of kennis wilt maken en bespreken waar je behoefte aan hebt, dan kan dat uiteraard ook.

Graag zelfs!

Vincent Kuyvenhoven

Zicht op Inzicht