Workshop MapsTell

Zet jezelf en je team op de kaart met MapsTell – De wereld van verschil

In de dagelijkse omgang met anderen hebben we allemaal heel direct met gedragsstijlen te maken. Het heeft invloed op jouw relatie met anderen mensen. Je herkent het vast wel: met de een is het als vanzelf makkelijk praten, met een ander heb je eigenlijk steeds het gevoel dat jullie elkaar niet echt liggen of begrijpen.

Jouw gedragsstijl is niet beter of slechter dan die van een ander. Het heeft wel invloed op de manier waarop je je resultaat bereikt en het heeft invloed op je relaties met andere mensen.

Meer begrip, betere communicatie en betere samenwerking

Als je je bewust bent van hoe je je gedraagt, hoe anderen jouw gedrag ervaren en waar jouw valkuilen en uitdagingen liggen, leer je jezelf (nog) beter kennen en anderen echt begrijpen!

Inzicht krijgen in gedrag, dat van onszelf en dat van anderen, biedt een enorme meerwaarde in ons (werk)geluk en productiviteit. Het leidt tot betere communicatie, betere samenwerking en meer onderling begrip.

Plezier! Positief! Power!

Zicht op Inzicht gelooft in de kracht van visuele en deelbare informatie als alternatief voor lange en saaie rapporten. Met Mapstell – de Wereld van Verschil werken we daarom ook met vloermatten; het maakt de workshops dynamisch, interactief, leuk en interessant. En het past naadloos bij het motto van Zicht op Inzicht: Plezier! Positief! Power!

De Wereld van Verschil geeft op een leuke en eenvoudige manier inzicht in jouw gedrag en je manier van communiceren. Na het invullen van een vragenlijst wordt jouw gedragsprofiel letterlijk in kaart gebracht.

De namen van de steden, rivieren, bergen en zeeën op jouw PersonalMap vertellen van alles over hoe je je gedraagt, hoe anderen jouw gedrag ervaren en waar jouw valkuilen en uitdagingen liggen. Je leert jezelf daardoor (nog) beter kennen en anderen echt begrijpen!

Verbinding

Het doel van MapsTell is om serieuze onderwerpen – zoals menselijk gedrag – op een actieve en interactive manier toegankelijk te maken. De reis binnen de Wereld van Verschil begint altijd met het ontdekken van je eigen gedrag, dan het begrijpen van dat van anderen om vervolgens met elkaar in verbinding te staan.

MapsTell – De Wereld van Verschil

Programma (workshop van 3 – 3,5 uur):

 • Voorafgaand aan de workshop vul je een vragenlijst in op basis waarvan jouw PersonalMap en Routebeschrijving wordt gemaakt.
 • Je maakt op een interactieve, praktische en laagdrempelige manier kennis met MapsTell
 • Je leert je over perceptie en gedragsstijlen
 • Je leert over het introverte en extraverte gebied en het taakgerichte en mensgerichte gebied op de kaart
 • We staan uitgebreid stil bij jouw eigen voorkeursgedrag, hoe anderen jouw gedrag zien en ervaren en wat jouw valkuilen zijn
 • Je ontvangt jouw PersonalMap (op basis van de actieve stijl op een goede dag, de instinctieve stijl op een slechte dag en het spanningsveld tussen beiden)
 • Je ontvangt jouw persoonlijke Routebeschrijving; een uitgebreide beschrijving van het landschap van jouw gedrag, wat kenmerkend is voor jouw stijl.
 • Je krijgt adviezen voor jouw gedragsstijl en omgangs- en communicatietips voor de omgang met personen uit alle Vier Rijken
 • We brengen je in beweging om je eigen stijl te erkennen en die van anderen te gaan herkennen door middel van oefeningen op de kaart

Optioneel aanvullend:

 • Je voert een coachingsgesprek over jouw situatie en vragen
 • Je wordt geactiveerd om je eigen stijl bewuster in te gaan zetten door middel van oefeningen op de kaart

Inclusief:

 • Inclusief PersonalMap op A3 formaat voor elke deelnemer
 • Inclusief Persoonlijke Routebeschrijving voor elke deelnemer

 

MapsTell – De Wereld van Verschil

MapsTell – De Wereld van Verschil