Workshop MapsTell De Wereld van Verschil

Iedere student op de kaart

In groepjes werken, stage lopen, omgaan met verschillende docenten, studiebegeleiders en stagebegeleiders; In een fase waarin een student de wereld aan het ontdekken is en zichzelf probeert te leren kennen komen ze op een hoop plekken waar ze met veel verschillende mensen om moeten gaan. Een fase waarin ze veel samenwerken met studiegenoten en waarin ze voorzichtig de eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten.

Wij vinden het super belangrijk dat elke student minimaal één keer in zijn studietijd de kans krijgt om over gedragsvoorkeur te leren. Op jonge leeftijd al inzicht krijgen in je eigen gedrag en de gedragsvoorkeur van de mensen om je heen helpt om het beste uit jezelf te halen, meer inlevingsvermogen te creëren en beter samen te werken.

MapsTell in het onderwijs

MapsTell – De Wereld van Verschil wordt binnen het onderwijs voor de studenten ingezet bij onder andere:

  • Burgerschap; Als onderdeel van de sociaal-maatschappelijke dimensie van burgerschap
  • Ontwikkelen van soft skills; Ga met de student op zoek naar kwaliteiten en valkuilen
  • Samenwerken in groepen; bij de start van een project bijvoorbeeld, wanneer studenten met elkaar gaan samenwerken.
  • Voorbereiding op een stageperiode; fijner en effectieve samenwerken met stagebegeleiders en collega’s
  • Bij het zoeken naar een eigen stageplaats of bij de eerste stap naar een baan; loopbaanbegeleiding of als onderdeel van de sollicitatietraining

 “Studenten leren omgaan met (voorkeurs)gedrag van anderen en hoe nader tot elkaar te komen door zich bewust te zijn van dit gedrag. Een waardevolle toevoeging aan hun professionele vorming”

“Studenten krijgen op een toegankelijke wijze en met de juiste aandacht de mogelijkheid zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze worden op een laagdrempelige wijze bewust gemaakt op hun eigen identiteit en het gedrag van de ander.”

MapsTell in het onderwijs

MapsTell in het onderwijs