sollicitatiealfabet - Zomer

Zomer

“Vrouwen bloot, handel dood”.

Ik weet niet of deze uitspraak nog veel gebruikt wordt (en nog ‘kan’) anno 2020, maar het betekent dat als het zomer wordt, de zon gaat schijnen en we ons (ja, ook ‘wij mannen’) schaarser gaan kleden, er minder gekocht en verkocht wordt. We gaan op vakantie, naar het terras en beslissingen worden ‘over de zomer’ heen getild.

arbeidsmarkt

Geldt dat ook voor de ‘vacature-handel’? Je zou zeggen van wel: als er minder actie in de tent is, is er waarschijnlijk ook minder behoefte aan personele ondersteuning en uitbreiding. Toen ik nog bij het detacheringsbureau voor gemeentepersoneel werkte, zeiden we dat ook tegen elkaar; “het is zomer reces”. Het gevoel leefde sterk dat er pas weer wat beweging in de vraag naar personeel kwam als iedereen terug was van vakantie en als men merkte dat er -ondanks de volledige bezetting- werk bleef liggen.

Datzelfde gevoel hoor en lees ik ook terug van werkzoekenden; “het is nu toch rustig qua vacatures, dus ik ga na de zomer pas weer echt serieus kijken”.

En dat is goed nieuws. Voor jou!

niks zeggen

Dus sssst, niks zeggen, vooral ook dit blog niet delen, maar als jij juist nu wel werk maakt van jouw sollicitaties, heb je sowieso veel minder concurrentie (niet dat jij bang hoeft te zijn voor concurrentie, maar toch) en dus alvast een streepje voor.

En de mensen die je benadert, schrijft of belt, zijn -misschien wel vanwege het lekkere weer- in een opperbeste zomerstemming en hebben wat meer tijd voor je; nog een streepje voor.

Hoewel er wellicht minder vacatures zijn en het gevoel bestaat dat er weinig gebeurt, elke dag vinden mensen -ook nu!- hun nieuwe baan.

Jij ook? Je zomer wordt er nog mooier van!

Groeten, Vincent

Het sollicitatie alfabet wordt gevormd door zesentwintig blogs; elke twee weken één zodat aan het eind van het jaar alle letters voorbij zijn gekomen. Elke letter staat voor een activiteit, aspect of aanname die samenhangt met jouw sollicitatie, of met de loopbaanontwikkeling van jouw medewerkers.

www.zichtopinzicht.nl/sollicitatiealfabet

Vond je dit artikel waardevol? Ik vind het leuk als je me dat laat weten door middel van een reactie. En om elkaar te versterken, mag je me uiteraard altijd een uitnodiging sturen om te linken ;-)

Vincent Kuyvenhoven, van Zicht op Inzicht, maakt werk van je sollicitatie, CV, netwerk en LinkedIn door middel van workshops, trainingen (ook online) en persoonlijke begeleiding aan werkzoekenden en organisaties die hun personeel willen ondersteunen bij het vinden van een passende baan.

#solliciteren #cv #curriculumvitae #netwerken #linkedin #sollicitatiealfabet